אינטרקום ומצלמות
מצלמות אבטחה הן הכרח המציאות לאיכות חיים מתוך בטחון ורוגע
מערכות האבטחה כיום כוללות מצלמות אבטחה לבית ולעסק כמו גם מצלמות אבטחה אלחוטיות או קוויות ועוד. משלבות בתוכן הרתעה, צפייה והתראה בזמן אמת בפני המשתמש והן הפכו להיות מערכות הכרחיות בכל אתר.
מצלמות אבטחה
הצבת מצלמות, מערכת אזעקה ואינטרקום בכל אתר נועדה לאפשר לדיירים לגור בתוכו בתחושת ביטחון מלאה. מאידך כשאנו מחוץ לבית או למשרד מערכות של בית חכם מסייעות בשליטה מרחוק על ידי מצלמות אבטחה ומערכות האזעקה ומאפשרות צפייה, הקלטה, כיבוי, הדלקה, וכל פעולה אחרת – לבחירתם של הדיירים. זאת לטובת שמירה על בטחונם והשקט הנפשי בידיעה של זמן אמת מה מתרחש.
שוק מצלמות האבטחה הוא אמנם עצום וכולל מצלמות מסוגים, צורות ואיכויות שונות ולמרות זאת, המלצתנו היא לבחור במצלמות אבטחה קווית. אמינות המצלמות האלחוטיות טרם הוכחה, שכן מדובר בטכנולוגיה חדשה המופעלת בחיבור WIFI ועלולה להיות מופרעת מכל שיבוש בקליטת האינטרנט. מעבר לכך, איכות התמונה ממצלמה אלחוטית נמוכה יותר מזו הקווית.
גם בתוך התחום של מצלמות אבטחה קוויות, קיימות מצלמות אבטחה לשימוש פנים ומצלמות חיצוניות.
מרכיבי מערכת אבטחה
כל מערכת אבטחה כוללת למעשה 2 מרכיבים:
- מצלמות פנימיות ו \ או חיצוניות שמתחברות למקליט
- מכשירי הקלטה , מוצרים אלו הינם לב המערכת ומאפשרים חיבור של כלל המצלמות והאודיו ( במידה וקיימת האפשרות ) כדי לאפשר צפייה מרחוק ושמירת המידע המתקבל מכל הציוד המחובר אליו לצפייה בזמן מאוחר יותר.
מצלמות אבטחה – סוגים
מצלמות האבטחה הקוויות מתחלקות ל – 3 סוגי מצלמות: מצלמות אנלוגיות, אנלוגיות באיכות HD ודיגיטליות (IP).
במערכת אבטחה אנלוגית, מחוברת כל מצלמה אנלוגית באופן נפרד, באמצעות כבל, למכשיר הקלטה ייעודי (DVR), אשר מאחסן את נתוני ההקלטה.
מצלמה אנלוגית HD מחוברת למעשה באותו הכבל, בתוספת מצלמה המאפשרת לקבל תמונה באיכות גבוהה יותר (HD).
הפיתוח האחרון של מצלמות האבטחה הוא מצלמות דיגיטליות (IP).
מערכת אבטחה דיגיטלית מחוברת באמצעות כבל רשת בין המצלמות למכשיר ההקלטה (NVR). בניגוד לאותות האנלוגיים, המערכת הדיגיטלית משדרת נתונים ולכן מאפשרת לקבל תמונה איכותית. מצלמת אנלוג HD מספקת איכות תמונה טובה במחיר סביר, מצלמות IP איכותיות יעניקו לכם תמונה ברורה יותר.
מצלמת IP, הינה מצלמת אבטחה אשר מתחברת לרשת מקומית או אל רשת האינטרנט באמצעות נתב או חייגן מובנה במצלמה. בניגוד למצלמת רשת, מצלמת IP לא חייבת חיבור ישיר למכשיר הקלטה כדי לעבוד.
היתרונות של התקנת מערכת אבטחה מבוססת מצלמת IP
גמישות –
תמיד ניתן להוסיף מצלמה נוספת, בחיבור פשוט יחסית למערך מצלמות IP הקיים. בניגוד להתקנת מערכת האבטחה הממוחשבת – אנלוגית, אשר בה כמות מצלמות האבטחה מוגבלת והיא תלויה במכשיר ההקלטה שמותקן באתר. וכן, בניגוד למערכת DVR STANDALONE, אשר בה כמות מצלמות האבטחה תלויה במספר מצלמות האבטחה בהן המכשיר תומך.
בקרה ושליטה מרובת אתרים-
מצלמת IP מספקת פתרון שליטה לחברות מרובות אתרים כלומר, באמצעות התוכנה ניתן לנהל מספר רב של אתרים ממקום אחד, כולל שמירת ההקלטות באתר אחד מרוחק, כולל: צפייה בזמן אמיתי, שחזור וצפייה בהקלטות זמן רב לאחור ( דורש שטח אחסון בהתאם ), תפעול מספר מצלמות מצטודדות. לדוגמא: רשת חנויות טכנולוגיה עולמית, שיש ברשותה מאות חנויות פזורות ברחבי העולם. כשיש לה אתר ניהול אחד או יותר, תתקין מצלמות IP בכל אחת מחנויות הרשת ותוכל לשלוט ולפקח אחר המתרחש בכל סניפי הרשת.
שליטה מרחוק-
אפשרות צפייה בזמן אמת או בהקלטות באמצעות רשת האינטרנט מכל מקום.
אבטחה-
רמת האבטחה הגבוהה שמאפשרת מערכת ה- IP מאפשרת באמצעות סיסמא ושם משתמש מתקדמים ניסיונות כניסה של האקרים, גורמים זדוניים למיניהם וכד'.
רזולוציה-
הרזולוציה של מצלמת IP היא מאוד גבוהה ( אפשרות לראות פרטים ממרחק רב יחסית ) ולכן,קיימת היכולת להתקין מצלמות מרוחקות או גבוהות ועדיין לצפות בפרטים בפירוט רב מבלי יכולת לפגוע בהם.
חסכון במקום-
מערכת של מצלמות IP עובדת עצמאית ללא צורך בהתקנה של מחשב בשטח בו מותקנות המצלמות דבר החוסך בעלויות מערכת האבטחה וכמו כן, מספק פתרון לבעיית חוסר מקום. וזאת בניגוד, למערכת אבטחה ממוחשבת אשר חייבת מחשב בכל אתר שבו מותקנות מצלמות האבטחה.
איחסון מרוחק-
במצלמת IP מותקנת תוכנה והינן מחוברות למכשיר NVR וניתן להגדיר שההקלטה נשמרת במקום מרוחק מהמקום בו מותקנות המצלמות. ולכן, בזכות יכולת העברת המידע על גבי רשת האינטרנט, ההקלטות אינן נשמרות על גבי הכונן הקשיח המותקן במחשב או במערכת הקלטה הקיימת באתר ולכן, במקרה של שריפה ופריצה ההקלטות לא נפגעות וניתן לצפות בהן גם לאחר נזק שנגרם באתר.
בשונה, ממערכת האבטחה המבוססת מחשב או מכשיר הקלטה השומרת את הקלטותיה על הכונן הקשיח.
מצלמות הרשת משתמשות בשיטת הצילום הדיגיטאלי כלומר, המידע נקלט בצורה דיגיטאלית ונשמר ללא שום התערבות בדרך. בניגוד, לצילום בעזרת מצלמות האבטחה האנלוגיות המעבירות את המידע לכרטיס DVR המותקן במחשב ומתרגם את המידע למידע דיגיטאלי על מנת, שיהיה אפשר לשמור אותו על הכונן הקשיח.
טכנולוגיה-
בניגוד למצלמות האבטחה האנלוגיות מצלמות IP הן מצלמות חכמות יותר ותכונותיהן המתקדמות (כמו: אפשרות הקלטה לפי גילוי תנועה, אפשרות חיפוש לפי קטגוריות למשל: ערוץ, תאריך, שעה ו\או אירוע, התרעה באמצעות דואר אלקטרוני למשל: המערכת מתריעה במקרה של שריפה, מפה אלקטרונית המציגה את מיקומי מצלמות ה-IP וכד') אינן דורשות תלות בתוכנה המותקנת על גבי המחשב.
חיווט-
מצלמות IP דורשות חיווט המקשר בין המצלמה אל נקודת רשת (שים לב: אם מדובר במצלמות IP אלחוטיות הן דורשות רק חיבור אל נקודת החשמל). בניגוד, למערכת האבטחה האנלוגית הדורשת חיווט המקשר ישירות מכל מצלמה אל יחידת ההקלטה הקיימת באתר.
(POE (Power over Ethernet – בשוק קיימות מצלמות IP עם POE דבר המאפשר למערכת האבטחה להמשיך ולפעול גם במקרה של נפילת מתח בעזרת מכשיר האל פסק וכמו כן מאפשר התקנה קלה יותר ע"י שימוש בכבל אחד וזאת בניגוד, למצלמות האבטחה האנלוגיות, בהן נדרש חיבור מתח בנפרד לכל מצלמה.
במצלמות הרשת אין קווי מתח נפרדים.
מצלמות אבטחה נדרשות כיום לכל בית, משרד ובית עסק לניהול ובקרה בטוחים, רציףרציפים ורגועים.
אורן טכנולוגיות מתמחות ומתמקדות באיכות ובמקצועיות ללא פשרות. בין שאר השירותים אנו מתמחים במערכותבית חכם לבית ולעסק כמו גם מעניקים פתרונות תיקון מחשבים של מעבדת מחשבים ברעננה לתיקון מהיר ויעיל במינימום הזמן האפשרי.
זו משימה לא פשוטה אבל אנחנו בהחלט יודעים לעזור.